3. klasse til familieopera i Arnbjerg

3. klasse medvirkede ved familieoperaen i Arnbjerg i søndags. Nu glæde de sig til at være med i Tambours Have den 3. juni ved koncerten for Dronningen.

Nyhed billede
Pressemeddelelse

Musik & Billedskolen leverer musikken i forbindelse med Hendes Majestæt Dronningens besøg i Tamburs Have.
Når Hendes Majestæt Dronningen besøger Varde Kommune i forbindelse med dette års sommertogt går turen blandt andet til den dejlige Tambours Have. I den anledning er Musik & Billedskolen udvalgt til at være de der leverer de musikalske indslag, når lærere og elever spiller til Havefest og på denne måde er med til yderligere at festliggøre besøget.
Havefesten er for indbudte gæster og begynder allerede inden Hendes Majestæt ankommer til Tambours Have. Hendes Majestæt vil efter en kort havevandring nyde musik på plænen. Her vil Hendes Majestæt Dronningen opleve et udpluk fra dette års Familiopera. Familieoperaens formål er blandt andet at formidle klassisk sang til børn og voksne som ikke umiddelbart ellers møder kunstarten på en sjov og anderledes måde. De tre sangere, Pernille Tommerup (sopran), Benedikte Storm Aa (sopran) og Henrik Gantzel (baryton) bliver bakket op af et vel spillende orkester (se faktaboks). Kendetegnet ved de medvirkende er, at alle er professionelle musikere og hovedparten også er undervisere ved Musik & Billedskolen. Derudover medvirker også et ’Børneoperakor’ bestående af børn fra 3. klasse på Tistrup Skole. Børnene vil være med til at festliggøre koncerten og Hendes Majestæt Dronningen vil blandt andet møde den stakkels prinsesse der er taget til fange af en grusom og onde heks. Men mon ikke prinsen - med hjælp fra børnene - kan befri prinsessen? Hele fortællingen er krydret med dejlige arier der understøtter de forskellige karakterers stemning og der bliver med garanti smil på læben hos publikum.
West Coast Big Band bidrager til havefesten med god traditionel big band musik. De har både swing, latin og rock på programmet.
West Coast Big Band spillede deres første koncert for tre år siden. I dag spiller de omkring 10 koncerter årligt - også anderledes koncerter som at spille med Den Kongelige Balletskoles talentlinje i Esbjerg.
Big Bandet, er et samarbejde mellem Musik & Billedskolen i Varde Kommune og Kulturskolen i Esbjerg Kommune og giver de unge talenter mulighed for at spille sammen og møde ligestillede med interesse for musik i en anden – og større konstellation end de vante rytmiske bands.
Bigbandet har netop haft besøg af gæsteinstruktør - trombonisten Steen Hansen fra Radioens Big Band, så de er i den grad klar til koncerten.
Under Hendes Majestæt Dronningens havevandring vil hun yderligere have lejlighed til at høre tre af Musik & Billedskolens dygtige klassiske talentelever spille fra deres repertoire.

Fakta (medvirkende)
Sangere
Pernille Tommerup, sopran
Benedikte Storm Aa, sopran
Henrik Gantzel, baryton
’Operakor’
3. klasse fra Tistrup Skole
Familieopera-orkester
Søren Storm, violin
Leena Kristiansen, violin
Benjamin Christensen, bratsch
Per Kruse, kontrabas
Malwina Gahrn, klaver
West Coast Big Band
Elever fra Musik & Billedskolen, Varde og Esbjerg Kulturskole
Torben Iversen, dirigent
Talentelever
Nanna Rask Olesen, violin
Ludvig Slot, cello
Theresa Kærvang Lindved, tværfløjte

Fakta (Musik & Billedskolen, Varde)

Musik & Billedskolen;
• underviser på årsbasis ca. 1800 børn, unge og voksne i forskellige undervisningsforløb på folkeskoler, i dagtilbud og på Musik & Billedskolen
• har tre velfungerende talentlinjer, som hvert år sender elever videre til landets konservatorier og MGK-centre
• skaber rammer for at kommunens unge musikere kan mødes og netværke - blandt andet i kraft af festivalen TRÅD, klassiske musikkonkurrencer og tværkommunale samarbejder
• er, i tæt samarbejde med øvrige kulturinstitutioner, en dynamo i Varde Kommunes kulturliv

Helle Linhardt Sørensen den 19-05-2016
    1. juni er der I samarbejde med håndboldklubben og DGI  et par timer, hvor der spilles og leges med bold i hallen. Alle børn er velkommen.
    Børn der går i SFO deltager automatisk. Vedhæftet er invitationer for henholdsvis 0.-1. klasse og 2.-3.klasse